Spoedpost luchtwegklachten

TIEL - De huisartsen en ziekenhuis van regio Rivierenland werken intensief samen in de aanpak van de corona pandemie. Vorige week is vóór de ingang van Ziekenhuis Rivierenland begonnen met de realisatie van een uitbreiding van de spoedpost voor mensen met luchtwegklachten. Huisartsenpraktijken in de regio blijven patiënten die zich melden met luchtwegklachten en verder onderzocht moeten worden, doorsturen naar deze spoedpost.

Op deze spoedpost worden de mensen onderzocht en bekeken. Op basis van de beoordeling door de huisarts worden mensen doorgestuurd naar het ziekenhuis of kunnen zij met medicatie veilig naar huis. De huisartsen in de regio willen met deze oplossing de zorg zo goed mogelijk organiseren, veilige patiëntenzorg garanderen en een bijdrage leveren aan het tegengaan van verdere verspreiding van het virus.

Aan de spoedpost doen alle huisartsen in de regio Gelders Rivierenland mee. Zij sturen alle patiënten met luchtwegklachten die echt onderzocht moeten worden al sinds maandag 16 maart door naar de spoedpost. Mensen met klachten worden in de spoedpost niet getest op het virus, simpelweg omdat de spoedpost van de huisarts geen testen heeft. Op het moment dat iemand erg ziek is, wordt hij voor verdere behandeling doorgestuurd naar het ziekenhuis en daar zo nodig getest op corona.