v.l.n.r. Marinus Kempe, directeur bestuurder De Kernen, Chris van Velzen, bestuurslid DGWN, Piet Huijsman, voorzitter bestuur DGWN.
v.l.n.r. Marinus Kempe, directeur bestuurder De Kernen, Chris van Velzen, bestuurslid DGWN, Piet Huijsman, voorzitter bestuur DGWN. Foto: De Kernen

Fusie De Kernen en De Goede Woning Neerijnen

MAAS EN WAAL/HEDEL - Woonstichting De Kernen en De Goede Woning Neerijnen (DGWN) hebben op donderdag 19 maart samen een intentieovereenkomst getekend waarin staat dat zij op 1 januari 2021 gefuseerd willen zijn. Het maakt de weg vrij om verdere stappen in aanloop naar de fusie in gang te kunnen zetten.


De jarenlange samenwerking van beide corporaties verloopt naar grote tevredenheid van huurders en medewerkers. Zowel de huurdersvertegenwoordiging als de Raad van Commissarissen van beide corporaties spreken hun vertrouwen uit en staan positief tegenover de voorgestelde fusie. De Kernen en DGWN zetten de komende periode de nodige stappen om te fuseren. De huurdersvertegenwoordiging van DGWN en De Kernen worden bij deze stappen betrokken en kunnen hun inbreng geven.
In de loop van het jaar geeft de huurdersvertegenwoordiging hun formele zienswijze op de voorgestelde fusie. Voorafgaand worden zij uitvoerig geïnformeerd over de meerwaarde van een fusie.