De komende weken vinden geen publieke eucharistievieringen plaats.
De komende weken vinden geen publieke eucharistievieringen plaats. Foto: Reinier Jansen

In verband met het coronavirus (Covid-19) zijn voor de komende weken verschillende diensten en vieringen afgelast. Actuele informatie over het programma, zie de websites van de diverse kerken en geloofsgemeenschappen.


Parochie H. Franciscus en H. Clara

De komende tijd vinden er geen publieke eucharistievieringen plaats. De zondagviering in Druten, zonder publiek, is live te volgen via de website www.parochiefranciscusenclara.nl, en naderhand ook terug te kijken. Op zondag van 10.30 tot 12.00 uur is de kerk geopend - met uitstelling van het Allerheiligste voor persoonlijk gebed - via de zij-ingang van de kerk. De parochiekerk blijft, via de zijdeur van de Mariakapel, toegankelijk en bereikbaar voor persoonlijk gebed. Voor geestelijke bijstand, doop, uitvaarten en ziekenzalving kan de pastoor gebeld worden. De vieringen in de andere kerkdorpen vervallen.

Sint Christoffelparochie

De Sint-Christoffelparochie gelast alle publieke liturgische vieringen zowel in het weekend alsook doordeweeks tot nader order af. Hiermee sluit de parochie aan bij het recente advies van de overheid en het RIVM. De parochie begrijpt dat het feit dat de vieringen niet door kunnen gaan voor vele parochianen een moeilijk besluit is, maar vragen hierin om hun begrip en gebed. Naast de vieringen worden ook vormselbijeenkomsten en -vieringen en bijeenkomsten voor communicanten afgelast. Dopen en uitvaarten vinden plaats in kleine kring en worden sober gehouden. Ook hier met inachtneming van fysieke afstand tussen de gelovigen. De bisdommen ontraden alle andere samenkomsten, zoals het koffie drinken na vieringen, koorrepetities en catechetische bijeenkomsten. Dit betekent ook dat de Bijbel-avond van donderdag 19 maart in Dreumel niet doorgaat en dat ook de Workshop Rozenkrans van woensdag 25 maart niet doorgaat.

Toch wil de parochie mensen in de gelegenheid stellen om desnoods via de kerkomroep de heilige Mis mee te vieren. Daarom zal kapelaan Steijaert tot nader order op zaterdagavond om 19.00 uur en zondag om 09.30 uur de heilige Mis vieren in de H. Barbarakerk in Dreumel. U bent in de gelegenheid om via de kerkomroep de Mis mee te vieren. U kunt de H. Mis beluisteren via www.kerkomroep.nl en selecteer de kerk in Dreumel. Voor meer informatie, zie: www.sintchristoffelparochie.nl.

H. Johannes XXIII parochie

Alle publieke liturgische vieringen op zaterdagavonden en zondagen worden voorlopig afgelast. Ook vervallen de Agapè-viering in koetshuis Beuningen en het Rozenkransgebed (eucharistieviering) in Weurt en Beuningen. De Vormselviering op zaterdag 28 maart gaat ook niet door. Meer informatie: www.johannesxxiii.nl.

Protestante gemeente Rivierenland Oost

Alle kerkdiensten en andere activiteiten in de PKN gemeente Rivierenland Oost worden voorlopig afgelast. Op de reguliere tijden van de kerkdiensten, zoals vermeld op de website, biedt de gemeente de mogelijkheid om naar de kerk te komen en in gesprek te gaan, een kaars aan te steken of met elkaar in gebed te gaan. Er is altijd iemand van het pastorale team of de kerkenraad aanwezig. Daarnaast is er altijd de mogelijkheid om telefonisch contact opnemen met het pastorale team of de kerkenraad voor vragen en/of pastorale ondersteuning. Op zondag wordt een dienst live gestreamd via de website www.pkn.rivierenlandoost.nl.

Protestantse gemeente West Maas en Waal

De kerkdiensten van de protestantse gemeente West Maas en Waal worden voorlopig afgelast. Meer informatie: www.pg-westmaasenwaal.nl.