Regio Deal Fruitdelta

MAAS EN WAAL - De regio kan rekenen op een extra impuls door de toekenning van een Regio Deal aan FruitDelta Rivierenland. De ministerraad heeft bekendgemaakt dat het ingediende voorstel voor een Regio Deal is gehonoreerd. Het Rijk heeft 7,5 miljoen euro aan co-financiering toegezegd.

FruitDelta Rivierenland is een ongekend vruchtbare delta met volop kansen en mogelijkheden. De regio staat bekend om de tuinbouw, logistiek, het unieke landschap, een rijke cultuurhistorie en een prettig woonklimaat. Om het potentieel in de regio aan te spreken en verder te ontwikkelen en versterken, werken overheid, ondernemers, onderwijs en onderzoek, organisaties en ondernemende inwoners samen in FruitDelta Rivierenland.

Hans Beenakker, voorzitter van Regio Rivierenland: 'Met deze Regio Deal laten wij zien dat we de vraagstukken van nu aangaan, door als inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en gemeenten de handen ineen te slaan. Dit betekent een fantastische impuls voor FruitDelta Rivierenland.'