V.l.n.r.: Marinus Kempe, directeur-bestuurder De Kernen, Jacky Gerrits, initiatiefnemer Stichting WiFinn, Frank Engelbart, initiatiefgroep ouders Stichting WiFinn.
V.l.n.r.: Marinus Kempe, directeur-bestuurder De Kernen, Jacky Gerrits, initiatiefnemer Stichting WiFinn, Frank Engelbart, initiatiefgroep ouders Stichting WiFinn. Foto: De Kernen

Locatie voor wooninitiatief WiFinn

BENEDEN-LEEUWEN - Woonstichting De Kernen en Stichting WiFinn hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor een nieuw wooninitiatief. Op het stuk grond van de voormalige basisschool 'De Wijzer' komt een woonvoorziening voor jongeren die extra begeleiding nodig hebben in het dagelijks leven. Stichting WiFinn heeft hiertoe het initiatief genomen, in samenwerking met ouders die zelf kinderen hebben met een Autisme Spectrum Stoornis. WiFinn is een woongroep waar kwetsbare jongeren van 18 jaar en ouder, met 24/7 begeleiding, beschermd en zelfstandig kunnen wonen. De Kernen verhuurt de nieuw te bouwen locatie aan Stichting WiFinn. Het pand zal ruimte bieden aan circa twintig jongvolwassenen, waarbij rekening wordt gehouden met de woon- en zorgvraag van deze bewoners.