Afbeelding
Foto: Reinier Jansen

Record deelname Dag van de Toekomst

BENEDEN-LEEUWEN – Leefbaarheid leeft in de gemeente West Maas en Waal. Een record aantal deelnemers praatten in het gemeentehuis over wat goed is voor de leefbaarheid van de acht dorpen en hun inwoners.


Dit gebeurde 30 januari op de 6e Dag van de Toekomst. Een bijeenkomst die de gemeente jaarlijks organiseert vanuit de Visie Leefbaarheid Kernen 2030. De bijna honderd inwoners en professionals konden hun ideeën kwijt in zeven groepen. Hierin werden thema's besproken die belangrijk zijn voor leefbare dorpen: burgerparticipatie, duurzaamheid, mobiliteit, ondernemen/recreatie, onderwijs/jeugd, welzijn/zorg en wonen.

De deelnemers lieten zich inspireren door Ben van Ooijen van De Tuinen van Appeltern en Klaus Boonstra van het Friese project 'Seker en Sûn' (Zeker en Gezond).

West Maas en Waal Arena

Als afsluiting pleitte de 'Tukker on Tour' Benno Schildkamp met humor voor het inrichten van de 'West Maas en Waal Arena' als een voetbalstadion. Daarin zitten de inwoners, ondernemers en organisaties op de tribune en zorgen de spelers in het veld met hun ondersteunende diensten voor een mooie wedstrijd. En dit kan alleen maar alleen als ze – binnen en buiten het veld – goed samenwerken om het publiek een tevreden gevoel te geven. De gemeenteraad bespreekt in mei de oogst van de Dag van de Toekomst. En bepaalt dan ook welke opgehaalde ideeën uitgevoerd gaan worden. Zo veel mogelijk samen met inwoners, ondernemers en organisaties.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding