V.l.n.r. Arthur Reuvers, Jan Jacobs en Ed Boerakker.
V.l.n.r. Arthur Reuvers, Jan Jacobs en Ed Boerakker. Foto: Dhr. Reuvers

Ewijkse schaatsploeg op de Weissensee

OOSTENRIJK - Al zeven jaar neemt een Ewijkse schaatsploeg deel aan de wedstrijden die gehouden worden op de Oostenrijkse Weissensee. Ewijkenaren Ed Boerakker, Jan Jacobs en Arthur Reuvers waren van de partij, evenals Theo de Groot, een schoonzoon van Doortje van Zuijlen uit Ewijk.

De mannen namen op de Weissensee deel aan de 200km wedstrijd. Gelijk na de start, in het donker, werd er al met een flink tempo gereden, waarbij de Ewijkenaren zich knap in de kopgroep staande hielden. Nadat het licht werd viel het grote peloton uit elkaar en vervolgden verschillende kleinere groepen de tocht. Na enkele uren schaatsen lag het tempo voor Jan Jacobs wat te hoog en moest hij uit de kopgroep lossen. Ed Boerakker en Arthur Reuvers hielden de Ewijkse eer hoog.
Na twee valpartijen moest Arthur echter de tocht staken, waarna Ed het alleen in de kopgroep moest doen. Hij deed dat op een voortreffelijke wijze en finishte in 7 uur en 18 minuten op een negentiende plaats. Jan Jacobs herstelde zich fantastisch en kwam binnen in 7 uur en 56 minuten. Ook Theo de Groot voltooide de tocht. Met de kruisjes om de nek werd er na afloop geproost op de prestatie. Zaterdag 15 februari nemen de drie Ewijkenaren deel aan de marathonwedstrijd in het Nijmeegse Triavium.