Afbeelding
Foto: Eveline van Elk

Bistro de Bolle Starter van het Jaar

BOVEN-LEEUWEN - Bistro de Bolle mag zich Starter van het Jaar 2019 noemen. Op 27 januari maakten Simone Theuns en Sjors Ebbers, Accountmanagers MKB bij Rabobank, de winnaar bekend. In de jaarlijkse verkiezing van Rabobank Maas en Waal - Oost Betuwe waren ook JVV Automotive en Strik Fruit Services genomineerd. Uiteindelijk kreeg de Boven-Leeuwense bistro uit een totaal van 1.379 de meeste stemmen.


Met ingang van 2019 namen Harold van der Borgh en Swen Wigmans het horecabedrijf van Henk en Wilma Schiks over.

Eigen draai

Naast de naam hielden de nieuwe eigenaren vast aan het vertrouwde karakter van de bistro, maar wel met een hele eigen draai. Zo werden zowel het interieur als de menukaart onder handen genomen. 'Een sfeervolle eetgelegenheid die het huiskamergevoel uitstraalt', zo beschrijven Van der Borgh en Wigmans hun etablissement.

Met de overname van Bistro de Bolle was, naar eigen zeggen, het sprookje compleet voor Van der Borgh, die al tien jaar in de horeca werkte en er altijd van droomde een eigen zaak te openen. 'Bistro de Bolle had daarbij een speciale betekenis voor mij. Ik deed er op jonge leeftijd namelijk mijn eerste horeca-ervaring op, en jaren later hadden mijn partner Swen en ik er onze eerste date. Gekscherend zeiden we weleens, ooit nemen we De Bolle over, maar we hadden nooit verwacht dat die droom uit zou komen.'