Arjan Moscoviter
Arjan Moscoviter

Lezing over kunstenaar David Hockney

BOVEN-LEEUWEN - Beeldend kunstenaar/kunsthistoricus Arjan Moscoviter verzorgt een drietal lezingen in atelier Dichtbijhetwater aan de Molenstraat. Op dinsdag 11 februari staat de Britse kunstenaar David Hockney centraal.


De lezingen van Moscoviter spreken vooral aan door de enthousiaste manier van vertellen en de heldere wijze waarop hij inzicht geeft in de taal van de kunst. Daarbij staat het kijken centraal. Weinig droge feiten, vooral veel beleven. Kortom: drie boeiende colleges voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst.
Moscoviter gaat op 11 februari in op het leven en werk van kunstenaar David Hockney. Afgelopen jaar werd deze Brit de duurste nog levende kunstenaar toen zijn 'Portrait of an artist' geveild werd. Zwembad en dubbelportret zijn favoriete thema's van Hockney. In zijn lange carrière voerde hij ook een artistieke dialoog met talrijke kunstenaars uit de kunstgeschiedenis. Bovendien schreef hij diverse boeken over waarneming. In het voorjaar wordt Hockney geëerd met een expositie in Londen en Hamburg. De lezing duurt van 19.30 tot 21.30 uur, inclusief pauze (inloop vanaf 19.00 uur). Kosten 10 euro per avond. Consumptie in de pauze: vrijwillige bijdrage. Reserveren via info@dichtbijhetwater.nl.