Sandra van Oijen en Ronald van der Steen overhandigen symbolisch het DOP in de Dorpsstraat aan wethouder Bert van Swam. Een straat die volgens het dorp opgeknapt en in oude allure hersteld moet worden.
Sandra van Oijen en Ronald van der Steen overhandigen symbolisch het DOP in de Dorpsstraat aan wethouder Bert van Swam. Een straat die volgens het dorp opgeknapt en in oude allure hersteld moet worden. Foto: De Dame van Communicatie

DOP Wamel

WAMEL - Dorpsplatform Samen Wamel overhandigde afgelopen woensdag, 15 januari, het Dorps Ontwikkel Plan (DOP) aan wethouder Van Swam van West Maast en Waal. Wamel is volop aan de slag met verschillende plannen voor het dorp. In verschillende werkgroepen wordt er gewerkt aan onder meer een bijzondere 5 mei, welkomstpakketten voor nieuwe inwoners, de herinrichting van de Dorpsstraat, branding en informatieborden die de geschiedenis van Wamel belichten. Ook duurzame energie-opwekking, het beheer van de uiterwaarden en de vaartijden van de Pomona hebben de aandacht. De onderwerpen en werkgroepen komen voort uit het dorpsoverleg van 23 oktober 2019 en het Dorps Ontwikkel Plan (DOP) 'Uit liefde voor Wamel', opgesteld door Samen Wamel. Het DOP werd woensdag 15 januari officieel overhandigd aan wethouder Van Swam. Het DOP staat vol met ideeën om de leefbaarheid in Wamel te stimuleren. Het plan moedigt ook anderen aan om initiatief te nemen. Het document is te lezen en te downloaden op www.samenwamel.nl.
Mensen die zin hebben om mee te doen binnen één van de werkgroepen (of met een ander thema) zijn welkom om dat te melden via samenwamel@gmail.com.