Meer woningen in de Duurzame wijk Ewijk

EWIJK - De duurzame wijk die in Ewijk gerealiseerd gaat worden, krijgt veel meer woningen dan eerst gepland. In een stuk van het college van B&W blijkt dat het nu gaat om 86 tot 95 woningen. Eerder nog ging het om 49 woningen.

Door Patrick Huisman

Dat betekent wel dat het niet meer gaat om kavels van 1.500 vierkante meter per kavel. Dat is volgens de gemeente na onderzoek niet wenselijk en reƫel.

Duurzame kavels

De randvoorwaarden om het plangebied in te vullen met groene en duurzame kavels blijft wel een uitgangspunt. De bedoeling is dat er drie deelgebieden in het plan ontstaan. Een gebied waarin een externe ontwikkelpartij een aantal woningen kan realiseren. Ook komen er vrije kavels waar mensen met zelfbouw aan de slag kunnen of dat in een groep kunnen doen. Ook is er nog een ruimte voor speciale bouw zoals bijvoorbeeld een woonzorgcomplex. Voor het openbaar groen wordt er bijvoorbeeld gekeken naar het aanleggen en beheren van een boomgaard, deels verpachten voor akkerbouw/begrazing en de aanleg van een ecologisch grasland.