Het Agora Theater is gevestigd in cultureel centrum d'n Bogerd.
Het Agora Theater is gevestigd in cultureel centrum d'n Bogerd. Foto: John van Gelder

Agora Theater kan in het nieuwe jaar flinke subsidie tegemoet zien

DRUTEN - De gemeente Druten stelt voor het Agora Theater in 2020 een subsidie van 70.000 euro beschikbaar. Burgemeester en wethouders vinden dat ze daarmee een goede bijdrage leveren aan het behoud van een toegankelijk, aantrekkelijk en betaalbaar cultuuraanbod. Het college zegt: 'We doen dit voor al onze inwoners en die uit de wijde omgeving. Zo kan het Agora Theater een centrumpositie blijven vervullen voor wat betreft de cultuurbeleving in het (theater)land van Maas en Waal.'

Door Piet Zeeuwen


Burgemeester en wethouders zijn best wel trots op het Agoratheater: 'Het is een belangrijk onderdeel van ons voorzieningsniveau. Het draagt bij aan een positieve uitstraling van en waardering voor onze gemeente. Het komt de aantrekkelijkheid van de gemeente ten goede. De afgelopen jaren is het de organisatie van het Agora Theater gelukt om met een aantrekkelijk aanbod een regionaal publiek te trekken."

Doel is de aantrekkelijke plaats die het Agora Theater inneemt verder uit te bouwen en te bestendigen. Met de inzet van een grote groep vrijwilligers worden de kosten zo laag mogelijk gehouden om een aantrekkelijk cultureel aanbod te blijven realiseren. Met de gemeentelijke financiƫle ondersteuning is het mogelijk om de belangrijke culturele regiopositie waar te blijven maken.
De Drutense bestuurders stellen wel enkele aanvullende voorwaarden. Zo moeten nieuwe inwoners van Druten gratis een bezoek aan het Agora Theater mogen maken en moet het aanbod ook gericht worden op senioren en mensen met een beperking.