Afbeelding
Foto: Michiel Spanbroek

Tweede Santa Run Wijchen Groot Succes

WIJCHEN - Het centrum van Wijchen kleurde afgelopen zaterdag 14 december weer rood door alle Santa's. In de middag was het de beurt aan de kinderen, 's avonds renden de volwassen Santa's door de straten van het sfeervol verlichte centrum. De opbrengst van de run was bestemd voor Make-A-Wish Nederland.

Rond de 120 Santa Kids renden zaterdagmiddag één of twee ronden van 500 meter door het centrum. Toen het donker was geworden waren de volwassen Santa's aan de beurt om de route door het centrum af te leggen. Ook hier kon gekozen worden voor één of twee rondes, met een lengte van tweeënhalve kilometer.

De route bracht de Santa's vanaf de start voor Grandcafé Sterrebosch naar het Kasteel, door het centrum, over het marktplein, door het laantje via de kerk weer terug bij de start/finish. Onderweg was er vrolijke verlichting en op diverse plaatsen klonk muziek. De snelste Santa had de 5 kilometer onder de twintig minuten afgelegd. Aansluitend genoten kon worden op de SantaAfterParty in Café de Arend.

Door de organisatie 'TafelRonde Wijchen' is er met de tweede editie van de Santa Run Wijchen maar liefst 4.000 euro opgehaald voor Make-A-Wish Nederland. Make-A-Wish Nederland vervult de liefste wensen van ernstig, en soms levensbedreigend zieke kinderen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding