Wilfred en Doreen.
Wilfred en Doreen. Foto: Hanneke de Vries

Wilfred en Doreen blikken terug

BENEDEN-LEEUWEN – Wilfred Broekman uit Beneden-Leeuwen was in 2018 één van de tien kandidaten van het tv-programma Boer zoekt Vrouw, gepresenteerd door Yvon Jaspers. Samen met zijn vrouw Doreen blikt hij terug op een drukke, maar mooie periode.

Door Hanneke de Vries - Hoefnagel


Het leek wel een sprookje. Hij deed een oproep en zij schreef. Nu, een jaar later, zijn ze gelukkig getrouwd. In het tiende seizoen van het populaire datingprogramma Boer zoekt Vrouw gingen tien nieuwe boeren uit Nederland op zoek naar het ware geluk in de liefde. Zo ook boer Wilfred Broekman uit Beneden-Leeuwen.
Wilfred, 45 jaar, leerde via het programma Doreen kennen. De 44-jarige uit Anna Paulowna liet er geen gras over groeien en wist het meteen: 'Ik zag hem op televisie en vond hem aantrekkelijk. Ik schreef mijn brief en het klikte. We wisten dat het goed zat, alleen moest er nog wel het een en ander gebeuren voordat we samen konden zijn.' Doreen woonde niet naast de deur en er moest gepland worden wanneer ze elkaar konden zien: 'Het was ruim twee uur rijden en dat doe je niet op een avondje. Daarnaast had ik mijn eigen werk wat ik niet direct wilde opgeven.' Het was voor Wilfred al snel duidelijk, maar hij bleef nuchter: 'Ik vond het belangrijk dat ze haar huisje zeker het eerste jaar aanhield. Stel dat het niet goed ging tussen ons, dan kon ze altijd weer naar huis. Al snel kwam ze in de weekenden op de boerderij, en bleef ze doordeweeks thuis.' Doreen: 'Ik ben blij dat ik nu hier woon. Ik heb werk in Wijchen gevonden op De Bolster en doe vrijwilligerswerk bij het hospice in Druten. Ik voel me thuis in het zuiden bij Wilfred.' De boer en zijn vrouw lieten er geen gras over groeien en nodigden vrienden en familie uit voor het samenwonen-feest. Het feest kreeg een dynamische wending, doordat deze avond tevens het huwelijk tussen de twee gesloten werd: 'We wilden er graag een bijzondere avond van maken. Op 28 september trouwden we, de 29e is Wilfred jarig en op 30 september hebben we elkaar voor het eerst ontmoet. We voelden en wisten dat het goed zat, waarom en waarop zouden we dan wachten?'

Wilfred en Doreen.
Wilfred en Doreen.
Wilfred en Doreen.