Pret op het ijs.
Pret op het ijs. Foto: Steve Yeaman

IJspret en gezelligheid bij Beuningen On Ice

BEUNINGEN - Er kan deze kerstvakantie, ongeacht de buitentemperatuur, geschaatst worden in Maas en Waal. Dankzij een groot aantal sponsoren en ruim 250 vrijwilligers opende Beuningen On Ice afgelopen zaterdag haar poorten voor de negende keer. Tot en met 5 januari kunnen schaatsliefhebbers en gezelligheidsdieren terecht in het sfeervolle ijspaleis op het Asdonckterrein.


De organisatie van het evenement heeft dit jaar flink uitgepakt. Zo is de ijsbaan ruim een derde groter dan vorig jaar, en is het horecagedeelte uitgebreid. 'Het evenement is behoorlijk gegroeid, en we mochten elke editie meer bezoekers ontvangen', vertelt bestuurslid Mark van Loveren. Daarom hebben we dit jaar gekozen voor een ijsbaan van maar liefst 1.000 vierkante meter. Voor kinderen tot 8 jaar is er een aparte ijsbaan, waar ze veilig en in hun eigen tempo kunnen schaatsen.'
Het aantal scholen dat de ijsbaan in de week voorafgaand aan de kerstvakantie bezoekt, is eveneens toegenomen, geeft Mark aan. Deze week binden maar liefst 1485 basisschoolleerlingen de ijzers onder, om met hun klas te komen schaatsen.

Curling

Ook deze editie van Beuningen On Ice worden de bezems erbij gepakt voor het curling kampioenschap. Vanaf maandag 16 december staan iedere avond tien teams tegenover elkaar, in de strijd om de Groene Heuvels curling wisseltrofee. De finale staat gepland voor zaterdag 4 januari.

Muziek

Behalve de ijsbaan, trekt ook het sfeervolle schaatscafé altijd veel bezoekers. Men kan er genieten van warme en koude dranken, en toepasselijke hapjes. In de weekenden is er live muziek. Op vrijdag 20 december wordt de kerstvakantie ingeluid met een winters feestje op de ijsbaan, met medewerking van Feest-DJ Mike. Zaterdag 21 december staat de Bunningse avond op het programma, met een optreden van Rex & Band. De Gebroeders Rossig doen op vrijdagavond 27 december het schaatsevenement aan, en op zaterdag 28 december zorgt de band Summerland voor de nodige gezelligheid. Ploeter, Robert Pouwels en His & Co treden op in het slotweekend van Beuningen On Ice.

Beuningen On Ice is tot en met zondag 5 januari dagelijks vanaf 10.00 uur geopend. Het Schaatscafé is elke dag open van 10.00 tot 23.00 uur, en op vrijdag- en zaterdagavond tot 01.00 uur. Op feestdagen gelden afwijkende openingstijden. De entreeprijs bedraagt 3 euro voor twee uur schaatsen. Het huren van schaatsen kost eveneens 3 euro. Het schaatscafé, met uitzicht op de ijsbaan, is gratis te toegankelijk. Meer informatie, zie www.beuningenonice.nl.