MAAS EN WAAL - Het sportseizoen is zo goed als afgelopen en dat zorgt traditiegetrouw voor een groot aantal kampioenen in de regio.

De Beuningse tafeltennisser Dani van Bergen is kampioen geworden in de hoogste klasse, Landelijk A. Met een percentage van 86 procent gewonnen wedstrijden was hij zeer belangrijk voor zijn team. Dani speelt nu in Veenendaal bij tafeltennisvereniging SKF. Door het behalen van het kampioenschap komt de tafeltennisser aankomend seizoen uit in de kampioen-poule van Nederland, waarin hij strijdt om een plek in de derde divisie bij de heren.

Voetbalkampioenen

De volgende vijf voetbalteams vierden ook een kampioensfeestje:
De jongens van SCP JO9 werden net als voor de herfstvakantie ongeslagen kampioen. De Meiden van DIO'30 MO11-1 zijn ook ongeslagen kampioen geworden in de tweede klasse, met een doelpuntensaldo van maar liefst +153. De JO16-1 van DIO '30 stonden na tien gewonnen wedstrijden stevig bovenaan met dertig punten en honderd gescoorde doelpunten. De meiden van Leones MO-17 keerden afgelopen zaterdag dansend op de platte kar terug vanuit Puiflijk naar Beneden-Leeuwen. De JO19 van Victoria/SCD'33 zijn afgelopen week in een bloedstollende wedstrijd tegen concurrent DSZ JO19-1 kampioen geworden.

Op www.demaasenwaler.nl zijn de uitgebreide wedstrijdverslagen van deze kampioenen te vinden.