Afbeelding
Foto: Wil Hoes

Kerstconcert Orpheus sluit jubileumjaar feestelijk af

DRUTEN - Het traditionele kerstconcert van de Koninklijke Gemengde Zangvereniging Orpheus vindt dit jaar plaats op zondag 22 december. Hiermee sluit het 170 jaar bestaande koor uit Druten een bijzonder jubileumjaar af. Het koor kan terugkijken op een echt jubeljaar, dat, na de feestelijke opening 'Orpheus zingt Orpheus' in maart, hoogtepunten omvatte als het Oranjeconcert, de Vierdaagsemis en de speciale ledenavond.

Onder de titel 'Jubilate!' presenteert Orpheus stemmige kerstmuziek van componisten als Adam, Humperdinck, Gounod en Händel. Samen met de solisten Claudia Wijers (sopraan), Véronique Lamers (mezzosopraan), Rob Hazenberg (bariton), Marjan de Haer (harp) en Roland Aalbers (piano) worden bovendien delen uit het fraaie Kerstoratorium van Saint-Saëns uitgevoerd. Dit alles onder de bekwame leiding van dirigent Maarten-Jan Dongelmans.
Het kerstconcert Jubilate! vindt plaats op 22 december in de Ewaldenkerk in Druten, aanvang 16.30 uur. De toegangsprijs bedraagt 10 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar mogen het concert gratis bezoeken. Meer informatie over het koor en de liederen die op het programma staan, zie: www.orpheusdruten.nl.