Bekendmaking eigen vlag voor het Land van Maas en Waal

BENEDEN-LEEUWEN - Op vrijdag 3 januari 2020 wordt door de Historische Vereniging Tweestromenland bekendgemaakt op welk ontwerp de keuze is gevallen voor een eigen vlag voor het Land van Maas en Waal.

Het initiatief voor een eigen vlag komt van Tweestromenland-lid Leo Adams uit Druten. De ontwerpwedstrijd leverde maar liefst 58 inzendingen op. Aanvankelijk was het idee om daaruit één vlag te kiezen. Burgemeester Vincent van Neerbos van gemeente West Maas en Waal opperde echter een heuse verkiezing tussen drie nominaties. Daarop werd door een jury een selectie gemaakt. Via een website konden mensen hun stem uitbrengen. Tot de deadline van 26 november hebben er bijna 1.500 mensen hun stem uitgebracht op één van de drie ontwerpen.
De onthulling van het winnende ontwerp vindt plaats op vrijdag 3 januari 2020. Belangstellenden zijn vanaf 19.00 uur welkom in museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen. Na afloop van de bekendmaking zal Jaap van der Veen wat meer vertellen over de tentoonstelling 'Laatste oorlogswinter in het Land van Maas en Waal'. Na afloop kunnen belangstellenden de tentoonstelling in het museum bezoeken.