Overwinning voor Beuningse Boys

BEUNINGEN - Na het knappe gelijkspel vorige week bij koploper Brakkenstein stond er voor Beuningse Boys afgelopen zondag een thuiswedstrijd op het programma tegen nieuwkomer Hapse Boys. Beide ploegen troffen elkaar nog nooit in competitieverband.

In een matige eerste helft gebeurt er vrij weinig op De Ooijgraaf. Mede door de harde wind is goed voetbal erg lastig. Kansen zijn dan ook schaars. Alleen Glenn Muller krijgt namens Beuningse Boys een kans, maar weet niet te scoren. De 0-0 ruststand is dan ook een logische.
De tweede helft is de wedstrijd meer de moeite van het kijken waard en is het Beuningse Boys dat de betere ploeg is en meer de aanval zoekt. Toch zijn het de gasten uit Haps die op een 0-1 voorsprong komen. Brian Guntlisbergen weet te profiteren van de situatie als keeper Tim van Lierop de bal niet onder controle krijgt na een corner, en tikt de bal binnen.

Gelijkmaker

Beuningse Boys raakt niet van slag, recht de rug en weet al snel weer op gelijke hoogte te komen. Het is Glenn Muller die de gelijkmaker op het scorebord brengt. Beuningse Boys ruikt bloed en gaat op zoek naar de overwinning. Het spel is echter te slordig om echt voor gevaar te zorgen, en een gelijkspel lijkt de uitslag te worden.

Winnende goal

In de blessuretijd komt de bal nog een keer gevaarlijk voor het doel van Hapse Boys en het is rechtsbuiten Mick in den Bosch die Beuningse Boys in extase brengt en de winnende 2-1 scoort. Na zeven minuten extra tijd fluit scheidsrechter Buurman af en heeft Beuningse Boys eindelijk weer drie punten gepakt.

Dankzij deze overwinning klimt Beuningen weer iets omhoog en heeft het de aansluiting met de middenmoot weer te pakken. Donderdag speelt Beuningse Boys de volgende wedstrijd. Dan wordt er gespeeld voor de beker bij Blauw Wit. De aftrap is om 19.30 uur.

Zondag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. De wedstrijd tegen Estria begint om 14.00 uur.