Freek ten Boske met de beker en Pieter van Dijk met de kampioensschaal.
Freek ten Boske met de beker en Pieter van Dijk met de kampioensschaal. Foto: Anton van Kouwen

Pieter van Dijk en Freek ten Boske winnaars Schaakkaravaan

MAASBOMMEL/DRUTEN - Bijna een jaar lang trok de Schaakkaravaan door het land van Maas en Waal. Het schaakkampioenschap deed zeven verschillende plaatsen aan en de laatste partijen werden gespeeld op zaterdag 23 november.

Pieter van Dijk eindigde bij de senioren op het hoogste podium. Een tweede plaats was er voor Thijs Banken, derde werd Dick Jansen.

Bij de jeugd etaleerde Freek ten Boske zijn schaaktalent door alle partijen te winnen. Tijdens de zeven bijeenkomsten werden bij de jeugd, afhankelijk van het spelverloop, steeds vier tot zes partijen gespeeld. De ongeslagen status van Ten Boske is daarmee ook echt een opvallende prestatie. Fedde Scheltinga eindigde in de categorie jeugd als tweede, Nathan Soethout werd derde.
Tijdens de clubavond van schaakvereniging Tornado werden de prijzen uitgereikt. Daarnaast werd met tevredenheid teruggeblikt op het evenement, dat met veertig deelnemers goed is aangeslagen. Mede vanwege prima ondersteuning door gemeente West Maas en Waal en het Maas en Waalse bedrijfsleven is de schaakkaravaan een heuse succesformule gebleken. Het toernooi heeft zelfs een vijftal nieuwe leden voor de vereniging opgeleverd. Volgend jaar september gaat in Druten de tweede schaakkaravaan van start. Zie ook: www.svtornado.nl.