Afbeelding
Eigen foto

Vakslagers in Jumbo beloond

BENEDEN-LEEUWEN - De Vakslagers in de Jumbo Supermarkt in Beneden-Leeuwen ontvingen afgelopen donderdag het Voedselveiligheidsbewijs voor de Slagerij. Het schoon en hygiënisch werken is hiermee beloond. Dit geeft de consument de garantie dat de (h)eerlijke producten van Vakslagers in de Jumbo volgens de eisen van de Hygiënecode zijn bereid.


De Hygiënecode voor het Slagersbedrijf is een voedselveiligheidsplan, dat beschrijft hoe bepaalde eetwaren op hygiënische wijze moeten worden bereid, verwerkt, behandeld, verpakt, vervoerd, gedistribueerd of verhandeld. Ook voert een geaccrediteerd bedrijf bacteriologisch onderzoek uit op de producten die in de supermarkt verkrijgbaar zijn.
Het Voedselveiligheidsbewijs is een initiatief van SVVW. Ondernemers kunnen vrijwillig hun bedrijf laten inspecteren om te kijken of zij volgens de eisen uit de Hygiënecode werken.

De Vakslagers in de Jumbo aan de Nijverheidsstraat in Beneden-Leeuwen hebben deze strenge inspectie met succes doorlopen en ontvangen daarom het felbegeerde Voedselveiligheidsbewijs.

De werkwijze van SVVW staat onder toezicht van de NVWA.