Afbeelding

DIO'30 wint eenvoudig van Union

DRUTEN - DIO'30 heeft zich knap hersteld van het onnodige verlies van vorige week tegen DVC'26. Directe achtervolger Union werd met 2-0 verslagen, waardoor DIO'30 de tweede plaats heeft weten te behouden.

Glenn Dibbets keerde weer terug in de basis, waardoor Sem Ariƫns op de bank begon. Dani Bloemberg was afwezig en daardoor startte Dadier Casal. De spelers van DIO'30 begonnen gretig aan de wedstrijd, maar het waren de bezoekers die de eerste kansen kregen. Matthias Haenen was al in de eerste minuut dicht bij een treffer en een vrije trap ging naast. Daarna nam DIO'30 het over en het kwam ook al snel op voorsprong. Na een afgeslagen aanval kwam de bal voor de voeten van Paul Frenken. Die besloot van buiten het strafschopgebied te schieten en de bal verdween in de verre hoek. Halverwege de eerste helft was het weer raak. Een snelle aanval begon bij Dadier Casal en de bal kwam via Giovanni Leidelmeyer bij Luc Verhoeven die op doel schoot, 2-0.

Door deze overwinning, en het verlies van WAVV, staat DIO'30 nu alleen op de tweede plaats. Koploper MASV wist in de slotfase een 1-2 achterstand tegen Vorden ongedaan te maken en won met 3-2. Volgende week komt de ploeg uit Arnhem op bezoek bij DIO'30 en dan is er dus sprake van een echte topper. De wedstrijd begint om 14.00 uur.