Eerdere editie Lauwe On Light.
Eerdere editie Lauwe On Light. Foto: Lauwe On Light

Lauwe on Light classic

Muzikaal en culinair feestweekend

BENEDEN-LEEUWEN - Het lichtjesfeest Lauwe on Light gaat bijna van start en duurt van 9 tot en met 22 december. Nieuw dit jaar is de invulling van het feestweekend van Lauwe on Light classic.

Zaterdagavond 21 december vinden er in de Zandstraat en op het Dorpsplein in Beneden-Leeuwen muzikale, culinaire en andere verrassende activiteiten plaats; de perfecte plaats om helemaal in kerstsfeer te komen. Vanaf 17.00 uur is er op het Dorpsplein een wintereditie van SAARS Foodfestival, waar bezoekers kunnen genieten van glühwein, warme chocolademelk en kraampjes met de lekkerste gerechten van lokale restaurants en bedrijven.

Programma

Vanaf 17.00 uur rijden treintjes door de verschillende verlichte straten en buurten voor Lauwe on Light classic, met een opstaphalte in de Zandstraat. Om 18.00 uur vertrekt er een lichtjesoptocht vanuit De Rosmolen. Onder begeleiding van een oude brandweerwagen en dweilorkest de Druppels lopen de kinderen van de Leeuwse basisscholen in een optocht met hun zelf versierde lichtjes naar de Zandstraat.
Tussen 18.00 en 22.00 uur wordt het publiek getrakteerd op een verscheidenheid aan optredens, verzorgd door verenigingen uit Maas en Waal, zoals zangkoor Hullie, The Lads, Trug in de Tèd en dansschool Just Dance. Turnvereniging Fortis verzorgt een spectaculair optreden met 'black light'. Verder kunnen bezoekers bij scouting Don Bosco terecht voor leuke activiteiten, is er bij De Twee Linden een kinderdisco en zal Typisch Joris Events laten zien wat hij in huis heeft. Museum Tweestromenland pakt uit met licht, een kerststal en een tentoonstelling. Alle winkels zijn deze avond tot 22.00 uur geopend en zodra de winkels hun deuren sluiten wordt de avond afgesloten met een spetterend optreden op het Foodfestival van Zanger Marinus.

Zondag 22 december wordt het feestweekend afgesloten met SAARS Foodfestival, een kerstkoopzondag en om 17.30 uur de prijsuitreiking van Lauwe on Light classic.