V.l.n.r.: Pim, Bastiaan, burgemeester Bergman, Cedric en Fleur.
V.l.n.r.: Pim, Bastiaan, burgemeester Bergman, Cedric en Fleur. Foto: Jos Courbois

Jeugdlintje voor jongeren die zich inzetten voor de samenleving

BEUNINGEN – Een volle raadszaal wachtte woensdagmiddag op burgemeester Bergman en vier Beuningse jongeren. Zonder het zelf te weten waren deze vier namelijk de belangrijkste gasten van de gemeente.

Door Patrick Huisman


Beuningen reikte namelijk voor het eerst een jeugdlintje uit op initiatief van het CDA. Burgemeester Bergman ontving de vier helden daarom tijdens de internationale Dag van de Rechten van het Kind. De jongeren kregen om heel verschillende redenen een lintje.

De zesjarige Bastiaan van den Brink ruimt samen met zijn moeder het zwerfvuil op straat op. Thuis wordt het afval weer gescheiden. Samen lopen ze elke week een ronde van ongeveer vijf kilometer.
Fleur Plönes en Cedric Schiks zijn beiden als vrijwilliger actief binnen Stichting Perspectief en krijgen daarom een lintje. Cedric is al jaren actief bij het Jeugd Activiteiten Centrum Hotspot, onder andere als dj. Hij is erg actief bij het organiseren en bedenken van activiteiten, en als hij 18 jaar is wil hij graag bestuurslid worden bij Hotspot.
Fleur is al ruim twee jaar actief bij de tienerinloop van het Jeugd Activiteiten Centrum Hotspot. Zij is elke vrijdagavond aanwezig, helpt mee met de voorbereidingen en steunt de jongerenwerkers tijdens de uitvoering van de activiteiten.
Pim van Wijk is lid van voetbalvereniging Beuningse Boys. Hij voetbalt er zelf, en is daarnaast sinds twee jaar actief als jeugdtrainer. Pim is bij wijze van spreken dag en nacht te vinden op de voetbalvelden. Er wordt weleens tegen hem gezegd dat hij beter zijn bed op het voetbalveld kan neerzetten.

Na de uitreiking van de jeugdlintjes werden de vier door familie en vrienden gefeliciteerd met hun onderscheiding.