Eerste Roze Dag in Beuningen

EWIJK - Op zaterdag 14 december wordt in de gemeente Beuningen voor het eerst een Roze Dag georganiseerd. Initiatiefnemer Ricardo Brouwer wil hiermee de aandacht voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse personen (LHBTI) vergroten. De middag wordt gehouden in MFA 't Hart in Ewijk en bestaat uit een symposium met aansluitend een theatervoorstelling. De Roze Dag wordt geopend door burgemeester Daphne Bergman.

Afgelopen jaar sprak Brouwer in tijdens een raadsvergadering in de gemeente Beuningen, waar hij de positie van LHBTI's in Nederland onder de aandacht bracht en hulp aanbood bij verbetering van deze positie in de gemeente Beuningen.
Brouwer: 'Statistisch gezien behoort een kleine 2.600 personen in onze gemeente tot de LHBTI-gemeenschap, dit is iets meer dan het inwoneraantal van Weurt. LHBTI-personen hebben nog steeds te maken met negatieve ervaringen, verhoogd risico op eenzaamheid, arbeidsdiscriminatie en psychische klachten en depressies. Dat wilde ik onder de aandacht brengen van de gemeenteraad.'

Deze inspraak resulteerde in deelname aan de Motiemarkt en Brouwer kreeg groen licht voor een subsidie om het evenement te organiseren.

Aanmelden

De Roze Dag is gratis toegankelijk. Vanwege beperkte capaciteit is aanmelden zeer gewenst. Dit kan via: rozedagbeuningen@gmail.com.