Een vuurtje maken met vuursteen.
Een vuurtje maken met vuursteen. Foto: Het Dijkmagazijn

Vuur maken voor kinderen met autisme

BEUNINGEN - Het Dijkmagazijn organiseert op zaterdag 23 november een buitenactiviteit voor Beuningse kinderen met autisme samen met hun opvoeders. Op deze ochtend gaan de deelnemers vuur maken met vuursteen.

De natuur in trekken is spannend en gezond. Het groen biedt rust en is tevens uitdagend. En er is letterlijk en figuurlijk volop ruimte om naar wens samen of alleen bezig te zijn.

Vuur is waarschijnlijk de belangrijkste uitvinding die mensen ooit gemaakt hebben. Met vuur heb je macht. Je houdt er wilde dieren en vijanden mee op een afstand, je kunt er eten op koken en je donkere hut wordt er door verlicht en verwarmd. Tegenwoordig maken we snel een vuurtje met lucifers of een aansteker. Vóór deze uitvindingen moesten mensen zich behelpen met de bliksem of met vuurstenen. Dat laatste lukt met enig oefenen.

Veilig vuurtje

Hoe het werkt, kunnen de kinderen met hun ouders in de uiterwaard bij Het Dijkmagazijn uitproberen. Behalve vlammen maken, leren de deelnemers deze middag ook hoe ze buiten een veilig vuurtje kunnen aanleggen en doven, en ook wat ze beslist niet moeten doen.

Informatie en reserveren

Vuur maken voor kinderen met autisme en hun ouders vindt plaats op zaterdag 23 november van 10.30 tot 12.30 uur. Er is plaats voor maximaal twaalf kinderen uit de gemeente Beuningen van zes tot veertien jaar. De kosten zijn 2,50 euro per kind.
De startplaats is Het Dijkmagazijn, Dijk 41 in Beuningen. Reserveren is nodig en kan via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Let op: Trek deze ochtend brandveilige kleding aan, dus geen nylon.