DIO'30 verslaat Spero

ELST - DIO'30 heeft de uitwedstrijd bij Spero, een van de titelfavorieten, met 2-0 weten te winnen. Trainer Jord Roos startte met dezelfde elf spelers als vorige week.

Door Twan van der Zandt

DIO'30 begon aanvallend, maar de eerste kans was voor Spero. Na een korte solo schoot Koen Braam naast. DIO'30 kwam er met goede aanvallen steeds gevaarlijker uit. Na een kwartier spelen kwam de ploeg uit Druten op voorsprong. Luc Verhoeven gaf de bal perfect mee aan Giovanni Leidelmeyer, die het overzicht behield en de bal uit een moeilijke hoek in het doel schoot. Spero leek daarna even gevaarlijk te worden via Niels Kleijn, maar meer dan een corner leverde het niet op. De aanvallen van DIO'30 waren wel dreigend. Luc Verhoeven, Dani Bloemberg, Bryan Croonen en Giovanni Leidelmeyer bleven het de defensie van de thuisploeg lastig maken. In de slotfase van de eerste helft waren er ook wat kansen voor Spero, maar deze werden niet verzilverd. In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld nauwelijks, en wist DIO'30 de voorsprong te verdubbelen. Een derde goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Dankzij de overwinning staat DIO'30 nog steeds op een gedeelde tweede plaats.