De cooperatie informeert en betrekt de burgers in gemeente Beuningen
De cooperatie informeert en betrekt de burgers in gemeente Beuningen Tiny Donkers

Dialoogavond energiecoöperatie EnergieVoorVier

BEUNINGEN - Energiecoöperatie EnergieVoorVier houdt op 26 november een informatieavond. Als energiecoöperatie wil EnergieVoorVier zelf een stem in wat er gebeurt in het landschap. En ze wil de opbrengst van de windturbines die in de gemeente worden geplaatst zoveel als mogelijk terecht laten komen bij de lokale gemeenschap. Belangstellenden kunnen daar deze avond over meepraten.

Er is nog niet bekend hoeveel windturbines er in de gemeente Beuningen komen. Maar het is een feit dat het landschap er anders uit gaat zien. De coöperatie wil niet afwachten tot de provincie bepaalt waar de turbines (en grote zonnevelden) komen en door wie deze neergezet worden.
Op de informatieavond op 26 november van EnergieVoorVier is iedereen welkom. De avond wordt gehouden in MFA Ewijk vanaf 20.00 uur. De coöperatie praat bezoekers bij over waar men nu staat. Daarna wordt er in kleine groepjes doorgepraat over onderwerpen waarmee burgers invloed kunnen hebben op het proces van de energietransitie in deze gemeente en de rol van de energiecoöperatie. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur.