Challenge Beuningen, Heren 2
Challenge Beuningen, Heren 2 Foto: Challenge Beuningen

Winst voor basketballers Challenge

BEUNINGEN - Basketbalvereniging Challenge heeft afgelopen weekend verschillende wedstrijden gespeeld. De mannen U20 wonnen van Volic en Heren 1 pakte punten tegen het Nijmeegse Wildcats.

Na een aantal weken zonder wedstrijd, reisden de mannen van de U20 af naar Putten. Waar Volic nog geen wedstrijd wist te winnen, sloot Challenge tot dusver elke wedstrijd winnend af. De lange rustperiode bleek het wedstrijdritme van de spelers geen goed te hebben gedaan. In de eerste helft verliep de opbouw stroef, waren de schotpogingen erg onzuiver en ook verdedigend werd er te veel ruimte weggegeven. Het eerste kwart bleef dan ook steken op 7-17 en bij rust stond het 19-38.

Na rust ging het baltempo aanzienlijk omhoog en waren ook passing en afronding nauwkeuriger. De scores volgden elkaar in een hoog tempo op, wat de eindstand bepaalde op 33-96, de zesde zege aan de kar gebonden. Op zaterdag 9 november staat de thuiswedstrijd tegen Wildcats U20 uit Nijmegen op het programma.

Heren 1

Heren 1 speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen Wildcats in Nijmegen, die beslist werd in het voordeel van Challenge. Eindstand 72-83. Zaterdag 9 november spelen de heren thuis tegen de Basketiers uit Zevenaar.

Heren 2

De mannen van Heren 2 speelden afgelopen weekend in Barneveld. De wedstrijd startte net niet energiek genoeg, en met rust was de tussenstand 50-30. De achterstand werd met momenten kleiner in de tweede helft, maar de Beuningse basketballers verloren uiteindelijk met 92-67.