De bandleden van The Fortunate Sons.
De bandleden van The Fortunate Sons. Foto: The Fortunate Sons

Spraakmakende ode aan Creedence Clearwater Revival

BENEDEN-LEEUWEN - Proud Mary, Who 'll Stop The Rain, Bad Moon Rising, I put A Spell On You. Het is slechts een kleine greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival op haar naam heeft staan. Met hun karakteristieke geluid en hun pakkende songs wisten John Fogerty en zijn mannen in de jaren '60 en '70 ongekende successen te boeken. De muziek van C.C.R. staat bij velen als de ultieme soundtrack van de roemruchte jaren '60 en '70 in het geheugen gegrift. Op zaterdag 9 november brengt The Fortunate Sons een ode aan de band in Café de Bever.

Door Rinie van Haren


The Fortunate Sons vonden dat het C.C.R. repertoire niet voor de bühne verloren moest gaan en hebben zich ontpopt als trefzekere vertolkers van hun helden. Met hun spetterende 'Tribute to C.C.R.' hebben ze in de afgelopen jaren talloze wervelende shows in binnen- en buitenland gegeven.

Live optreden

Op zaterdag 9 november staan de muzikanten van The Fortune Sons op het podium van Café de Bever. En dat is best bijzonder, want deze befaamde tribute-band is doorgaans vooral te zien op grotere podia en in grotere zalen. Juist die intiemere locatie van het Leeuwense café maken het bijwonen van dit spraakmakende live concert tot een sfeervolle belevenis. Het optreden begint om 21.00 uur.

Kaarten kosten 12 euro per persoon en zijn verkrijgbaar bij Café de Bever, Zandstraat 53 in Beneden-Leeuwen. Meer informatie via: www.cafedebever.nl of telefoonnummer 06-52071842.