Afbeelding
Foto: IKC De Kubus

Project 'de grote werken' op IKC de KUBUS

'De grote werken' op IKC de KUBUS

DRUTEN - Afgelopen weken is er door de kinderen van de groepen 7 en 8 van IKC de Kubus gewerkt aan het project De grote werken. Als basis heeft de school gebruik gemaakt van het IPC project Nederland-Waterland.

Wat is IPC?

IPC is een curriculum voor het basisonderwijs (groep 1 t/m 8) waarin leren centraal staat. Kinderen leren het meeste en het beste door boeiende, actieve en zinvolle lessen. Leerlingen werken aan hun zelfvertrouwen en ontdekken hun eigen talenten door het werken aan gevarieerde opdrachten. Het is daarbij onmisbaar dat kinderen ook begrip leren hebben voor elkaar. Leren over normen en waarden is daarbij onmisbaar.

Maas en Waal stond centraal!

De bovenbouwkinderen zijn heel veel bezig geweest met het leren van dingen die we hier in ons mooie Maas en Waal hebben! Een bezoek aan het Streekmuseum, een struintocht naar de Waal, klei meenemen voor de handvaardigheidles, topografie van Maas en Waal, een taalles in het dialect, een techniekopdracht om water op te pompen en ga zo maar door.

Weken hebben de kinderen gewerkt met deze activiteiten. Op donderdag 10 oktober hebben we samen met belangstellenden het project afgesloten. Ouders, opa's en oma's hebben kunnen genieten van de presentaties gedaan door de kinderen.

De conclusie van de meeste kinderen na dit project was prachtig!

Tis fijn om un Moas en Woaler te zijn!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding