Industriële meubels, stoere stijl

Een item dat nog steeds graag wordt gezien in de woonkamer, slaapkamer, de gang en in de keuken is het industriële meubel. Vooral de vakkenkast en opbergkast zijn vanwege hun praktische vormgeving en stoere uitstraling geliefde meubelstukken, zowel afsluitbaar als open verkrijgbaar. Handig om kleding, boeken, tijdschriften, foto's en allerhande zaken in op te bergen.


De tijdloze stellingkasten zijn uitstekend te combineren met andere woonstijlen, zoals vintage, modern, bohemian en landelijk. Het metaal kan daarbij in diverse kleurstellingen worden geleverd, zodat het meubel goed past in het al bestaande interieur. En als je een kleurrijk behang op de muren hebt, dan past een industriële kast er meestal perfect bij, door zijn eenvoudige uiterlijk.
De industriële meubels zijn meestal gemaakt van metaal en afgewerkt met hout en soms met glasplaten. Denk bij het laatste bijvoorbeeld aan een dressoir of buffetkast. Zet er een mooie plant in een metalen of aardewerken pot op en er ontstaat een mooi, stoer geheel met een authentieke, warme uitstraling.
Verder zie je industriële look tegenwoordig terug in keukenkasten, boekenkasten en televisiemeubels. Wil je de stijl nog verder doortrekken, overweeg dan een industriële keukentafel of eettafel met bijbehorende stoelen of krukjes. Voor de finishing touch kun je op die stoelen of krukjes kussens met moderne designs, van divers materiaal en in verschillende kleuren neerleggen. Het resultaat mag er zijn. Kortom, industriële meubels zijn tijdloos en passen bij iedere stijl.