Bamboe & rotan

Alhoewel stoer steigerhout in de woonkamer nog best trendy is, maakt het steeds meer plaats voor een nieuwe trend: bamboe en rotan, die weer terug zijn van weggeweest. Het zijn natuurlijke materialen die goed te combineren zijn met andere woonstijlen. Rotan is een soort liaan dat in tropische regenwouden groeit en bamboe is een grassoort die van binnen hol is.
De neutrale kleuren geven een warme look-and-feel in je woonruimtes. Bamboe en rotan meubelen zijn er in diverse soorten, zoals eetkamerstoelen, bijzettafeltjes, banken en - bijna niet meer weg te denken - de hangstoel, waarin je met wat zachte kussens heerlijk weg kunt dromen of wat uurtjes weg kunt duiken met een boek.
Verder zijn er qua rotan of bamboe woonaccessoires nog diverse hanglampen, windlichten en tafellampen ontworpen. Voor elke smaak wat wils. Met deze accessoires zou je ook de slaapkamers of de badkamer kunnen vervolmaken. Je ziet bamboe en rotan namelijk ook terug in spiegels, kleden en opbergmanden. Die laatste zijn praktisch voor in de kinderkamer.
Combineer dit alles met de trend van laatst, velours ofwel fluweel in diverse kleuren en motieven, en je leefruimtes krijgen een chique en warme uitstraling die voor iedereen leefbaar zijn.