DIO'30 speelt met 1-1 gelijk tegen Varsseveld

DRUTEN - DIO'30 heeft in de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen met 1-1 gelijkgespeeld tegen Varsseveld. Gezien het beeld van de wedstrijd een terechte uitslag, want in de eerste helft waren de bezoekers sterker en de tweede helft was voor DIO'30.

Op een nat sportpark De Gelenberg begon Varsseveld aanvallend aan de wedstrijd, wat direct een kans opleverde voor Lucas Breukelaar. Zijn schot ging echter naast het doel. Bij de eerste goede aanval van DIO'30 was het wel raak. Luc Verhoeven wist met een goede pass Dani Bloemberg vrij voor de keeper te zetten, die de bal in de verre hoek schoot. Heel lang kon DIO'30 niet van de verkregen voorsprong genieten, want binnen tien minuten kwam Varsseveld op gelijke hoogte.

Hierna volgden nog enkele kansen, er werd echter niet gescoord. DIO'30 wist zich geen raad met Varsseveld dat erg fysiek speelde en zelf bij ieder contact schreeuwde om een overtreding. Vooral in de slotfase van de eerste helft kreeg DIO'30 de bal niet weg van de eigen helft en speelde erg slordig. Veel ballen werden direct weer ingeleverd bij de tegenstander.

Na rust had DIO'30 meer controle over de wedstrijd, en dit leverde meteen al gevaar op. De thuisploeg was feller dan in de eerste helft, en kreeg een aantal goede kansen om op voorsprong te komen. Toch werd er deze helft niet meer gescoord, en bleef de stand steken op een 1-1 gelijkspel.

DIO'30 kan, met name op basis van de tweede helft, vol vertrouwen uitkijken naar de komende wedstrijden. De Drutense voetballers staan nog net in het linker rijtje. Volgende week zondag gaat DIO'30 op bezoek bij Eendracht'30. De wedstrijd Eendracht'30 – DIO'30 begint om 14.00 uur.