Afbeelding
Foto: M.J. Gremmen

Twintig jaar Trug in de tèd

MAAS EN WAAL - Maandag 14 oktober is het alweer twintig jaar geleden dat het koor Trug in de tèd werd opgericht. Destijds begonnen als smartlappenkoor, het allereerste koor die dit genre toepaste in deze streek. Veel later is het koor overgestapt naar een wat breder repertoire.


De huidige liedjes die het koor zingt zijn uiteenlopend en het zijn nummers die bijna iedereen kent. Het koor kan nu alle kanten uit, zelfs buitenlands repertoire schuwt het koor niet. Trug in de tèd heeft zo'n 70 leden en de sfeer binnen het koor is uitmuntend.

Liederentafel

Elke maand verzorgen de leden en de band van Trug in de tèd een liederentafel in zorgcentrum St. Elisabeth in Beneden-Leeuwen. De leden halen en brengen de bewoners op om in de Plaza te genieten van dit muzikale gebeuren. Bewoners kunnen, middels de boekjes die op de tafels liggen, volop meezingen.

Jubileumfestival

Koor Trug in de tèd kan terugkijken op twintig mooie jaren. Dit heuglijke feit wordt gevierd middels een Jubileumfestival op zondag 20 oktober in MFA De Rosmolen in Beneden-Leeuwen. Deze middag treden, naast Trug in de tèd, het Oosterhouts Smartlappenkoor Nieuwe Stijl, het koor Deuterse Mix uit Den Bosch en het Helmonds Liederentafel 't Akkoordje uit Helmond op. Het concert begint om 12.25 uur, en de entree is gratis.