Na 20 jaar definitief bouwplan Asdonck


BEUNINGEN – Ruim 60 appartementen, zowel huur als koop, komen op het Asdonckterrein. Geen van de woningen valt onder de noemer sociale woningbouw. Dat heeft de gemeenteraad vorige week besloten. Daarmee is (voorlopig) een einde gekomen aan de discussie over het huidige evenemententerrein in Beuningen. De afgelopen twintig jaar zijn er diverse plannen geweest voor de Asdonck, die werden om verschillende redenen nooit tot uitvoering gebracht.

Door Patrick Huisman

De voltallige oppositie en vertrekkend raadslid Paul ten Haaf van coalitiepartij VVD stemde tegen de plannen. Belangrijkste argument voor de tegenstemmers is het feit dat hiermee één van de laatste locaties voor een toekomstige multifunctionele accommodatie wordt volgebouwd.

Verder stelde raadslid Ten Haaf dat hij ook wel graag had willen weten wat de omwonenden en ondernemers in het gebied van de plannen vinden. Verder zou Beuningen On Ice niet of nauwelijks meer op die locatie passen en is er een parkeerprobleem na de bouw van de appartementen.

Wethouder Piet de Klein zei in de gemeenteraad blij te zijn dat het plan er nu eindelijk ligt en deed nog de toezegging dat hij in het college wil nadenken over een maximum aan evenementen op het terrein in verband met de toekomstige bewoners.