Afbeelding
Foto: Twan van der Zandt

DIO'30 leidt onnodige nederlaag tegen SDOUC

ULFT - DIO'30 heeft in de uitwedstrijd tegen SDOUC een onnodige 2-0 nederlaag geleden. Voetballend waren beide ploegen minimaal gelijkwaardig, maar de thuisploeg wist optimaal te profiteren van wat slordigheden in de defensie van DIO'30.

Door Twan van der Zandt


DIO'30 begon met dezelfde opstelling als vorige week, toen er bij de rentree in de tweede klasse met 2-0 werd gewonnen van Vorden. Beide ploegen lieten al meteen zien dat ze voor de winst wilden gaan. Dani Bloemberg probeerde het met een omhaal en aan de andere kant was er gevaar uit een corner. Een kopbal van Thijs Bruntink kon worden weggewerkt. Namens DIO'30 probeerde Brian Croonen voor gevaar te zorgen en daarna was het weer de beurt aan SDOUC. Zo ging het qua kansenverhouding redelijk gelijk op, maar was het toch de thuisploeg die op voorsprong kwam. Enes Yilmaz kwam wat gelukkig in balbezit, maar wist zich daarna met een mooie actie vrij te spelen en de bal in de verre hoek te schieten.

Door de voorsprong kon SDOUC wat makkelijker voetballen. Vanwege de gesloten verdediging had DIO'30 moeite om echt gevaarlijk te worden, terwijl SDOUC kansen wist te creƫren. Uit een corner kon Jesse Vreman hoog boven iedereen uit de bal in het doel koppen, 2-0. Zo leek de wedstrijd gespeeld, want SDOUC was feller en DIO'30 leek daar geen antwoord op te hebben.

In de slotfase waren de beste kansen dan ook voor SDOUC en de thuisploeg kon de wedstrijd makkelijk tot een einde brengen. Invaller Cas Delleman kreeg wat kansen en Enes Yilmaz bleef, net als in de eerste helft, gevaarlijk. Eindstand 2-0.

De doelpunten werden deze middag wat makkelijk weggegeven en de tegenstander was misschien wel minder sterk dan vooraf gedacht. Wellicht had DIO'30 meer in eigen kracht moeten geloven, maar deze wedstrijd biedt zeker perspectief voor de komende wedstrijden. SDOUC gaat, samen met MASV, aan kop in de tweede klasse I. DIO'30 speelt komende zondag thuis tegen Varsseveld, dat net als DIO'30 drie punten heeft verzameld. De wedstrijd op sportpark De Gelenberg begint om 14.00 uur.