Afbeelding
Foto: brandweer

Brandweer zoekt speurneuzen

MAAS EN WAAL - Donderdag 26 september zijn de brandpreventieweken van start gegaan. Dit jaar is het thema: Brandweer zoekt speurneuzen, in de leeftijd van 9 tot 12 jaar.

De brandweer ziet een toename van woningbranden door accu's en opladers. Met het thema worden kinderen uitgedaagd om zelf op zoek te gaan naar brandgevaar en het voorkomen van brand. Uit onderzoek van de Brandwonden Stichting blijkt dat juist kinderen tussen negen en twaalf jaar actief gebruik maken van elektrische opladers. Veel kinderen zijn niet op de hoogte van de risico's van foutief opladen van een mobieltje.

Online game

Door middel van een interactieve game ontdekken de kinderen hoe brand door elektrische apparaten kan ontstaan. De kinderen gaan als echte speurneuzen aan de slag om de oorzaak van een woningbrand te achterhalen. Tijdens het spelen van de game leert de jeugd alles over het ontstaan en voorkomen van deze branden. De game eindigt met het maken van je eigen vluchtplan: wat doe jij als je huis in brand staat? De game is te vinden op: www.brandweerzoektspeurneuzen.nl