De kerngroep met de twee oprichters van Verbonden door Licht.
De kerngroep met de twee oprichters van Verbonden door Licht. Foto: Verbonden door Licht

Zevende editie Verbonden door Licht

DRUTEN - Verbonden door Licht verzorgt op AllerZielen, zaterdag 2 november, wederom een rituele herdenkingsavond. De avond vindt plaats op de Rooms-Katholieke en Protestantse begraafplaats en begint om om 18.30 uur. Centraal staan rituelen vanuit het hart en een hartlabyrint.

Doel van de avond is om een warme, sfeervolle herdenkingsavond te creëren, waarin door middel van negen rituelen stil wordt gestaan bij overleden dierbaren. Rituelen geven houvast, ze tillen ons op uit ons dagelijkse leven. Ze maken ons deel van een groter geheel. Nieuw dit jaar is het hartlabyrint. Het hart is de plaats waar men universele liefde kan ervaren. Door een labyrint te lopen komt men in contact met deze liefde.

Teken van leven

Naast de herdenkingsavond is de afgelopen jaren gewerkt aan een mogelijkheid om op elk gewenst moment degenen te herdenken die waar ook ter wereld gestorven zijn. Het project Teken van leven werd ontwikkeld na groen licht vanuit het R.K. parochiebestuur. Teken van leven is er voor iedereen die dierbaren wil herdenken. Het bestaat uit een zandtafel, een symbolische verbindingsbank en mogelijkheden om een meegebracht kaarsje te laten branden. In de komende weken wordt de laatste hand gelegd aan de voltooiing hiervan.
De kerngroep bestaat uit Marieke Lowiessen, Marieke van de Klok, Marietje van den Akker-Gerritsen, José Verhey en Dirk-Jan Melssen. Els Klarenbeek, Truz Lemmers en Henriette van den Beld hebben inmiddels afscheid genomen als lid van de kerngroep.

Oproep voor vrijwilligers

Mensen die op zaterdag 2 november bij de opbouw en/of zondag 3 november bij het afbreken mee willen helpen, kunnen zich aanmelden bij de organisatie, via tel. 06-19 57 42 71 of per mail: mmlowiessen@hotmail.nl.