Grootste sauna-event ter wereld te gast bij Thermen Berendonck

WIJCHEN - Het Wereldkampioenschap Opgieten, Aufguss WM, vindt dit jaar plaats op Nederlandse bodem. En wel van 16 tot en met 22 september in Thermen Berendonck. Die keuze van de organisatie van het WK is een feest voor het wellnessresort, voor de Nederlandse wellnessbranche en bovenal voor de saunaliefhebber. Dat wordt enorm spannend én grenzeloos genieten.


In de laatste week van de zomer wordt het nog even flink warm in wellnessresort Thermen Berendonck. Want van 16 t/m 22 september strijkt het Aufguss WM neer in Wijchen. En dat is naast hartverwarmend ronduit bijzonder. Het Wereldkampioenschap Opgieten is namelijk het grootste sauna-event ter wereld. Een unieke kans voor saunaliefhebbers om show-opgietingen van het allerhoogste niveau te beleven.

Verhitte strijd

Het grootste sauna-event ter wereld is ook echt groot. Meer dan 90 deelnemers uit 20 landen strijden om de titel Beste Opgietmeester van de Wereld. Het Aufguss WM bestaat uit maar liefst 80 show-opgietingen die allemaal in die derde week van september plaatsvinden in de sauna's van Thermen Berendonck. Wat je noemt: een verhitte strijd.

Een show-opgieting is een betoverende belevenis voor alle zintuigen. Iedere deelnemende saunameester - ook wel Aufgussmeister - bedenkt een thema en vertelt daarmee een eigen verhaal. De show-opgietingen tijdens Aufguss WM zijn toegankelijk voor daggasten van Thermen Berendonck. Reserveren is raadzaam.