Kabouterboom weer terug

HEEREWAARDEN - In augustus nam een team uit Heerewaarden deel aan het TV-programma Zomer in Gelderland. Er werd een mooi bedrag bij elkaar gespeeld om iets terug te doen voor het dorp. Samen met Dorpsraad Heerewaarden is besloten om het bedrag te spenderen aan het opknappen van het gebied rondom het nieuwe MFC de Steen.

Er is gekozen voor het terugbrengen van een kabouterboom in het dorp. Vroeger is er regelmatig op de kleuterschool verteld dat er in die boom kabouters leefden. Daarnaast bezochten de kinderen regelmatig de kabouterboom. Helaas bestaat deze boom niet meer.

De Dorpsraad heeft boomkunstenaar Rob Peters gevraagd om de mythe rondom de kabouterboom opnieuw tot leven te brengen in de buurt van MFC de Steen en de Tweestromenschool. Op zondag 15 september wordt er daarom een grote stam geplaatst op de hoek van de parkeerplaats en de tennisbaan. Er komen tevens houten paddenstoelen omheen te staan om op te gaan zitten. De kunstenaar 'live' aan het werk zien? Kom dan 15 september om 13.00 uur naar het MFC. De verwachting is dat tussen 16.00 en 17.00 uur de Kabouterboom gepresenteerd kan worden.