Presentatie over insecten

BEUNINGEN - Constant Swinkels geeft op donderdag 5 september in Het Dijkmagazijn een presentatie over zijn onderzoek naar insecten op de Beuningse dijk. Ook wordt er buiten op de dijk een kijkje genomen. Swinkels onderzocht deze zomer de relatie tussen planten en insecten op de dijken tussen Winssen en de Duitse grens. Om de relatie tussen insecten en de planten in dit gebied te begrijpen heeft hij deze zomer op 45 plekken langs de dijken naar de aanwezige bijen en zweefvliegen gekeken. Misschien hebben passanten de bakjes langs de dijk wel zien staan.

Bevindingen

In Het Dijkmagazijn vertelt de ecoloog in opleiding deze avond over de resultaten van zijn onderzoek, aan de hand van een fotopresentatie. Hij vond onder andere meer dan 60 bijensoorten, waaronder enkele zeldzame. Ook leidt hij de groep een stukje over de dijk, waar hij wat van de prachtige planten (en met goed weer insecten) van de dijken laat zien. Tot slot is er ruimte voor vragen en discussie.

De presentatie duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Maximaal 25 personen kunnen deze avond bijwonen. Deelname is gratis. Aanmelden kan via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.