Voormalige kolencentrale Weurt.
Voormalige kolencentrale Weurt. Foto: Wim Piels

Brug naar terrein voormalige kolencentrale

WEURT – De gemeente Beuningen vindt dat op het terrein van de voormalige kolencentrale in Nijmegen direct naast Weurt een loop- en fietsbrug zou moeten komen naar het terrein.

Door Patrick Huisman


Op dit moment ligt er een concept Gebiedsvisie Waal Energie op ter inzage van de gemeente Nijmegen en Beuningen heeft een aantal opmerkingen bij de buren neergelegd.

Nijmegen heeft de ambitie om het terrein een meer open karakter te geven en daarom denkt Beuningen dat een brug tussen het terrein en Weurt daarvoor een goede oplossing zou zijn.

Verder wijst de gemeente erop dat als Nijmegen het plan goedkeurt om er een biomassacentrale te plaatsen, deze moet voldoen aan alle eisen van deze tijd.

'Het is daarbij van groot belang goed te kijken naar de uitkomsten van de milieu-onderzoeken. Als buurgemeente met nabijgelegen woonkern willen we hier bij betrokken zijn en worden', zo stelt Beuningen.
Ook heeft Beuningen nog zorgen over de officiële bestemming van het gebied. Nu heeft het een bestemming als Smart Energy/Groen Hub. Beuningen wil dat Nijmegen gaat overleggen als die plannen veranderen.