Het NK Hooien tijdens een eerdere editie.
Het NK Hooien tijdens een eerdere editie. Foto: Henk van Coolwijk

Vertier, informatie en inspiratie op Maas en Waalse Oogstdagen

MAAS EN WAAL - Als een goed geoliede machine hebben de mensen van de Maas en Waalse Oogstdagen editie 2019 georganiseerd. Een scala aan activiteiten en bezienswaardigheden is voor de bezoeker bijeengebracht, om op zondag 11 augustus het boerenleven te ervaren. Veel dingen zijn onveranderd, zoals de boeren gastvrijheid op de prachtige locatie aan de Maaslanden in Appeltern. Nieuwe elementen zijn toegevoegd om de gasten nog meer te verwennen op dit agrarische festival. Buurtbewoners en toeristen worden er vermaakt, geïnformeerd en geïnspireerd.

Door Jeannette van Rossum


Op de streekmarkt worden weer producten van eigen bodem aangeboden. Kijken, keuren en vooral proeven van voedsel van hoogwaardige kwaliteit. Allemaal met zorg en liefde verbouwd in ons eigen Maas en Waal. Bewustwording en tegengaan van voedselverspilling worden er gepromoot. Op het infoplein praten boeren van verschillende landbouwsectoren u bij, over de laatste ontwikkelingen op hun bedrijf. Ook samenwerkende instanties als het waterschap en natuurorganisaties hebben er hun stand. Op het demoveld zullen gasten zich verbazen over de hedendaagse landbouwtechnieken. Imposante hightech landbouwmachines van nu, en liefdevol onderhouden tractoren van toen, staan er naast elkaar tentoongesteld.

Nieuwe onderdelen

Spektakel en kostelijk vermaak izijn weer gegarandeerd bij het NK Hooien, en de krachtmeting van jonge teams in de Boeren Driekamp. Er zijn weer nieuwe spelelementen toegevoegd waarmee de deelnemende teams en het publiek verrast gaan worden. Ook het kinderplein heeft een metamorfose ondergaan. Een clown met pipowagen, een stormbaan, knuffeldieren, traptractor parcours en een levensgroot panna voetbalveld nodigt kinderen uit om te komen kijken en spelen. De demonstraties met honden en schapen op het demoveld zullen jong en oud aanspreken. Na al dit vermaak is het op het terras en in de tent gezellig buurten en borrelen. Zomers genieten.

Zie ook: www.oogstdagen.eu of Facebook.nl/oogstdagen.