Afbeelding
Foto: John van Gelder

Mechanisatiebedrijf Jan Peters & zonen voor tuin, perk en park

'Wij zijn trots op ons pap, die dit bedrijf in 1983 startte, en het uitbouwde tot waar we nu staan', vertelt zoon Jochem. Helaas overleed Jan niet lang geleden, maar hij wist wel zijn aandacht voor de klanten over te brengen op zijn opvolgers. Dat is een belangrijk deel van de erfenis van Jan Peters.

Door Ton van Hulst

'Aandacht en service voor de klanten, daar draait het bij ons om. Misschien denken we soms weleens teveel in de richting van de klant en schiet het commerciƫle er een beetje bij in. We zijn aardig gegroeid en breiden nog steeds uit. Onze klanten komen uit heel het land; we bedienen particulieren, bedrijven, hoveniers en boeren met ons specialisme in onderhoud, reparatie en verkoop van (onder andere occasion) tuin- en parkmachines, vooral nu in de zomer veel machines intensief worden gebruikt.'

'We streven ernaar iedereen zo vlot mogelijk te helpen. Vaak nog kunnen ze dezelfde dag al verder met hun machine. Als iemand een probleem heeft kijken we zo snel mogelijk wat er aan de hand is, zodat we eventueel niet op voorraad zijnde onderdelen onmiddellijk kunnen bestellen en snel met de machine aan de slag kunnen.' Jochem brengt dit meteen in praktijk, als hij ons gesprek onderbreekt om een klant te helpen met een technische vraag.

Binnenkort, tijdens de Oogstdagen, demonstreert het bedrijf niet alleen miniatuurgereedschappen voor kinderen, maar ook de modernste robotmaaiers van Husqvarna, waar het bedrijf sinds kort officieel dealer van is. 'Dat zijn 4 x 4-modellen', legt Jochem uit. 'Het grote voordeel daarvan is dat ze tegen flinke hellingen op kunnen: 40 graden, ofwel 70 procent. Vergis je niet: het land is hier wel vlak, maar toch zijn er behoorlijk wat mensen in de omgeving die een stuk dijklichaam aan hun tuin hebben, of wiens huis op een talud staat.'

De ruim en overzichtelijk in de showroom opgestelde machines stralen een beheerste verzorgdheid uit. 'We zijn als bedrijf een hecht team. Ons pap zei altijd, 'We hebben een mooi clubje'. En dat merken onze klanten. We gaan ook vaak ter plekke kijken of bijvoorbeeld een robotmaaier wel geschikt of zinvol is voor een bepaald soort tuin, dat is gewoon een deel van onze service.' Terwijl hij in de werkplaats trots op een stoere hefbrug wijst ('voor zware zitmaaiers bijvoorbeeld') toont hij nog even een kettingslijpmachine. 'In de toekomst willen we de afdeling tuin- en parkmachines voor particulieren verder uitbreiden', besluit Jochem.

Mechanisatiebedrijf Jan Peters & Zonen is gevestigd aan de Lageweg 14a in Dreumel. Voor meer informatie, zie: www.janpeterslmb.nl of tel. 0487-57 24 24.