Muzikanten en dirigenten van ZomerOrkest 2019.
Muzikanten en dirigenten van ZomerOrkest 2019. Foto: ZON2019

ZomerOrkest Nederland komt naar Dreumel

DREUMEL - ZomerOrkest Nederland (kortweg ZON) toert ook deze zomer door Nederland. Het orkest bestaat uit muzikanten in de leeftijd van zestien tot en met drieëntwintig jaar en kent ieder jaar een andere samenstelling. Op woensdag 31 juli wordt Dreumel aangedaan.

Doel van de toer door Nederland is het promoten van blaasmuziek in Nederland. Door het geven van concerten in een informele setting belicht het orkest de vele kanten van blaasmuziek. De traditionele uniformen zijn thuisgelaten; de 'concertkleding' bestaat uit vrijetijdskleding en de concerten worden gegeven op terrassen, in parken en drukbezochte festiviteiten. In Dreumel wordt opgetreden op het terras van zaal 't Centrum.

Om te laten horen wat een harmonieorkest zoal kan spelen is het repertoire sterk gevarieerd samengesteld. Op het programma worden oorspronkelijk voor blaasorkest geschreven werken in allerlei stijlen afgewisseld met bewerkingen van onder andere klassieke, moderne, pop- en filmmuziek.

Musici

Het gelegenheidsorkest bestaat uit 50 getalenteerde musici, zowel amateurs als conservatoriumstudenten, afkomstig uit heel Nederland. Eén van de klarinettisten komt uit Alphen. De muzikanten studeren in korte tijd een uitdagend programma in onder leiding van twee jonge, enthousiaste dirigenten. De dirigenten van het ZON wisselen jaarlijks; dat wil zeggen, elke dirigent wordt in principe voor twee jaar aangesteld, met elk jaar één nieuwkomer. Dit jaar staat het orkest onder leiding van Berjan Morsink en Jules van de Loo.

Het gratis concert begint om 20.00 uur. Zie ook: zomerorkest.nl.