Kunstmarkt Artival

BEUNINGEN - Het Artival houdt op 30 juni een Kunstmarkt bij de Tinnegieter te Beuningen. Er zijn verschillende kunstvormen te zien, waaronder schilderijen, keramiek, edelsmeden, beeldhouwen en textiele werkvormen. Er nemen zo'n 95 deelnemers aan de kunstmarkt deel.

Er wordt niet alleen werk tentoongesteld, maar ook verkocht. Het is de bedoeling van de kunstenaars om het publiek kennis te laten maken met hun werk. Er worden doorlopend demonstraties gegeven op verschillende plekken van het terrein. Bezoekers zien onder meer het potten draaien en raku stoken door Jos Schleedoorn, houtskool tekenen door Hein Aldenhoven, hout draaien door Jan van Hoeck, aquarellen door Marie-Jose Mol en glas in lood door Gerda Berns.
Op het terras kunnen bezoekers genieten van een drankje, en in de middag is er muziek van het koor History Sounds uit Groesbeek.

De markt duurt van 11.00 tot 17.00 uur, en wordt officieel geopend door kunstenaar en kunst-ambassadeur Toon van Gelder. De entree bedraagt 2,50 euro, inclusief één consumptie. Kinderen onder de twaalf jaar hebben gratis toegang. De opbrengst komt dit jaar ten goede aan Muziekvereniging Kunst en Volharding Beuningen.