Activiteit voor jonge mantelzorgers

WEST MAAS EN WAAL - De week van 3 tot en met 7 juni stond in het teken van jonge mantelzorgers. Ook in West Maas en Waal was er de afgelopen tijd regelmatig aandacht voor deze superjongeren. Om jonge mantelzorgers binnen de gemeente in het zonnetje te zetten, werd door de gezamenlijke steunpunten een kartmiddag georganiseerd. De middag was een succes en een tiental jongeren hebben lekker kunnen genieten.

Jonge mantelzorgers groeien op met een familielid dat chronisch ziek is, gehandicapt is en/of een psychische aandoening of een verslaving heeft. Soms gaan mantelzorgtaken om een paar uurtjes per week, maar voor anderen is dit echt een dagtaak. Onderzoeken laten zien dat een op de vier jongeren in Nederland mantelzorgtaken verricht. Als je deze jongeren toevallig tegenkomt, vinden ze het normaal dat ze hun familielid helpen. Het probleem is dat ze zichzelf wegcijferen, ten gunste van het zieke familielid.
Om in beeld te brengen hoeveel (jonge) mantelzorgers er actief zijn binnen de gemeente West Maas en Waal, worden mantelzorgers opgeroepen zich te registreren bij een van de Steunpunten Mantelzorg. Zie ook: www.mantelzorgwestmaasenwaal.nl.