Geld voor nieuw beleid

Door Patrick Huisman

WEST MAAS EN WAAL - De gemeente West Maas en Waal heeft voldoende nieuwe plannen voor de komende jaren, blijkt uit de zogenoemde Perspectiefnota. Zo komt er een Groenbeleidsplan. Reden is dat door klimaatverandering groen steeds meer aandacht krijgt. Het wordt steeds belangrijker voor de berging van water en zorgt voor verkoeling. De klimaatverandering heeft gevolgen voor de aanwezige beplanting, nieuwe ziektes en ook ongewenste nieuwe plantensoorten. Er is een teruggang van insecten en andere diersoorten. Het nieuwe beleidsplan moet hier op inspelen.
Net als vele gemeenten viert West Maas en Waal in 2020 het feit dat 75 jaar geleden De bevrijding plaatsvond. Samen met lokale partners wordt dit historische moment op passende wijze herdacht. Er is hiervoor zo'n 20.000 euro vrijgemaakt. Het idee daarachter is ongeveer 1 euro per inwoner.
Daarnaast is voor duurzaamheid nog eens extra 50.000 euro gereserveerd. Ook komen er extra laadpalen voor elektrische auto's. Hiervoor wordt 20.000 euro vrijgemaakt. Ook komt er (opnieuw) geld voor projecten met deelauto's.