Afbeelding
Foto: Reinier Jansen

Maas en Waal bruist

MAAS EN WAAL - Afgelopen week was er weer veel bedrijvigheid in de regio. Vrijdag was het Pax Gala en kwamen de eindexamenleerlingen traditiegetrouw in galakleding en de meest bijzondere voertuigen naar D'n Bogerd voor het galafeest.

Zaterdag vond de Veteranendag West Maas en Waal plaats, met in Beneden-Leeuwen een groots programma op het terrein 'De Wiel'. Er waren onder andere een helikopter en militaire voertuigen te bezichtigen, daarnaast was er een ballonvaart. In Dreumel vond in de avond het Anjerconcert 'Summer in the Air' plaats, met medewerking van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht.
Zondag was voor oldtimerbezitters en -liefhebbers een dag om naar uit te kijken, met een prachtige toertocht. De vierde editie van de Land van Maas en Waalrit vertrok vanuit Horssen en ging door het mooie Land van Maas en Waal.

Wandelliefhebbers konden die dag hun hart ophalen bij de Eendrachtmars. De tocht voerde de deelnemers langs de mooiste plekken van de gemeente Druten.

Van Mien Verploegen uit Ewijk ontvingen we een bijzondere foto van een hakkende bonte specht. De vogels laten zich niet makkelijk fotograferen.